Mastné kyseliny

19. května 2009 v 19:46 | Capy |  Rady a Tipy
Pokud chceme zhubnout, NEměl by příjem tuků klesnout pod tři gramy.
Pro udržení váhy stačí ženám přibližně 60 a mužům 80 gramů tuku denně.

Nasycené mastné kyseliny
Převažují v tucích živočišného původu.
Zvyšují hladinu cholesterolu v krvi, a proto bychom jich měli konzumovat co nejméně.

Mononenasytné mastné kyseliny
Velký podíl těchto kyselin je především v rostlinných olejích.
Jsou v působení na hladinu cholesterolu spíše neutrální, pro naše zdraví jsou však důležité.

Vícenenasycené mastné kyseliny
Nejvíce jsou obsaženy v tucích rostlinného původu a v rybím tuku.
Pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi a snižovat riziko vzniku krevních sraženin.
Tělo si vícenenasycené mastné kyseliny samo vytvořit neumí, proto je musíme přijímat stravou.

Transmastné kyseliny
Podílejí se na zvýšení hladiny cholesterolu v krvi.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama