Sýr Cottage

20. května 2009 v 20:29 | Capy |  Výživa
Pochází z Anglie
1
. Cottage znamená Chalupa, takže byl původně vyroben někde na anglické vesnici.
2. Vyrábí se z mléka kombinací sladkého a kyselého srážení.

Pozor!
1. Správně vyrobený sýr by neměl plavat v mléce či smetaně.
2. Zrnka sýra mají být na první pohled dobře viditelná a pevná.
3. Ale nejdůležitější je zářivě bílá barva.
4. Takže v obchodě zkuste kelímkem zahrkat - neměl by šplouchat.


Je zdravý
1. Obsahuje vápník.
2. Má pozitivní vliv na trávení.
3. Navíc není příliš kalorický - vyrábí se z nízkotučného mléka.
4. Je velmi lehce stravitelný.
5. Má spoutu ochucených variací.

Jak ho jíst?
1.Nejlepší je jen tak, na chleba s máslem nebo na čerstvý celozrnný rohlík.
2.Použijte ho i jako dresing na zeleninové saláty, těstoviny, ...
3.Není moc solený, může být použit i při pokrmech "nasladko"!

Mnam mnam cottage je hrozně dobrej sýr. . :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama